MicroMod FD - rotary encoder channels issue

Universal Plug-in Module with I/O and CAN FD Interface
Post Reply
blbus
Posts: 9
Joined: Sun 10. May 2020, 23:02

MicroMod FD - rotary encoder channels issue

Post by blbus » Wed 2. Sep 2020, 21:11

I have found that regardless of rotary channel assignment in MMFD configuration, the encoder inputs are "glued" to inputs 0 and 1 (channel 0). This is consistent across my MMFD-Dig1, MMFD-Dig2, and MMFD-Ana1. That is:

Encoder Channel 0 = unchecked/unassigned
Encoder Channel 1 = checked and assigned to symbol transmitted on CAN
Encoder Channel 2 = unchecked/unassigned
Encoder Channel 3 = unchecked/unassigned

With the above configuration, the rotary encoder will function if attached to the input 0 and 1, contrary to input 2 and 3 as desired.

User avatar
G.Bohlen
Hardware Development
Hardware Development
Posts: 48
Joined: Wed 22. Sep 2010, 21:38

Re: MicroMod FD - rotary encoder channels issue

Post by G.Bohlen » Thu 3. Sep 2020, 11:42

Hello,

I was not able to reproduce the problem unsing the Evalboard, MicroMod FW 2.27 and Editor V 3.0.0.158
Could you please send us your configuration, firmware version and Editor version ?

Regards, Gunnar Bohlen

blbus
Posts: 9
Joined: Sun 10. May 2020, 23:02

Re: MicroMod FD - rotary encoder channels issue

Post by blbus » Thu 3. Sep 2020, 16:50

I will do that - I didn't update firmware as I didn't see the issue in the revision list. I'll do that first. Thank you for checking.

Post Reply