PEAK Usb not detected on Ubuntu 18.04LTS

This forum covers PCAN-Linux and Linux development issues concerning our products
Post Reply
ginson
Posts: 2
Joined: Mon 9. May 2022, 09:44

PEAK Usb not detected on Ubuntu 18.04LTS

Post by ginson » Mon 9. May 2022, 10:24

Hi,

I am using PEAK USB 6 channel on a dual boot Ubuntu 18.04LTS.
I am using peak-linux-driver-8.14.0 and PCAN-Basic_Linux-4.6.0 API
The output of command

Code: Select all

grep PEAK_ /boot/config- uname -r 
shows following output
CONFIG_CAN_PEAK_PCIEFD=m
CONFIG_CAN_PEAK_PCI=m
CONFIG_CAN_PEAK_PCIEC=y
CONFIG_CAN_PEAK_PCMCIA=m
CONFIG_CAN_PEAK_USB=m

But command

Code: Select all

lsmod | grep ^peak
returns nothing.

Installation of PEAK drivers all done as per the README.txt given in the driver zip file. There was no errors while installation peak driver and API's
Please let me know, if I am missing something.

M.Maidhof
Support
Support
Posts: 1440
Joined: Wed 22. Sep 2010, 14:00

Re: PEAK Usb not detected on Ubuntu 18.04LTS

Post by M.Maidhof » Mon 9. May 2022, 10:36

Hi,

please post the output of "cat /proc/pcan" and "ip a". Did you supply the PCAN-USB X6 with the the necessary supply voltage?

regards

Michael

stanhausc
Posts: 3
Joined: Wed 4. May 2022, 00:36

Re: PEAK Usb not detected on Ubuntu 18.04LTS

Post by stanhausc » Mon 9. May 2022, 14:41

Hi, the same here.

Image
Attachments
aaaaaaa.png
aaaaaaa.png (115.53 KiB) Viewed 304 times

M.Maidhof
Support
Support
Posts: 1440
Joined: Wed 22. Sep 2010, 14:00

Re: PEAK Usb not detected on Ubuntu 18.04LTS

Post by M.Maidhof » Mon 9. May 2022, 15:44

Hi,

looks like you did not load the driver after the build process with "sudo modprobe pcan"

regards

Michael

ginson
Posts: 2
Joined: Mon 9. May 2022, 09:44

Re: PEAK Usb not detected on Ubuntu 18.04LTS

Post by ginson » Tue 10. May 2022, 09:00

M.Maidhof wrote:
Mon 9. May 2022, 10:36
Hi,

please post the output of "cat /proc/pcan" and "ip a". Did you supply the PCAN-USB X6 with the the necessary supply voltage?

regards

Michael
Hi Michael,

Thanks for the prompt response.

I didnot supply the necessary voltage. After supplying the voltage it worked.

Cheers!!

Post Reply